Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Richard Dawkins

798 bájt hozzáadva, 2008. február 24., 10:52
Tudományos karrier
== Karrier ==
=== Tudományos karrier és -(r)evolúció ===
Tudományos karrierje azzal kezdődött, hogy kijárta a középiskolát <ref>Nahát! Nem gondoltuk volna!</ref>, konkrétan a bentlakásos rendszerben működő Oundle-t. Öröklött srapnelsérüléseit az Oundle további lelki sérülésekkel fokozta. Hogyan, arról az [[Iron Maiden]] rajongók tudnak mesélni. Az Oundle az a pöpec, színvonalas pedagógiai versenyistálló, ahol a kis Bruce Dickinson belepisil az igazgató vacsorájába, az idősebb fiúk pedig belekötnek a fiatalabbakba, és rendszeresen megfélemlítik, kínozzák őket. Jó kis hely lehetett: mindenesetre, így már sokkal jobban érthető Dawkins torz, megalomániás személyisége (királyság-kórság) és paranoid előítéletei. <ref> Ld. még [http://hu.wikipedia.org/wiki/Bruce_Dickinson Wikipédia: Bruce Dickinson].</ref>
Miután ily módon jó alaposan - s utóéletét tekintve, igencsak megérdemelten - megkínozták, Oxfordban <ref>Oxford = Ökrök gázlója.</ref><ref>Nem mintha rosszat akarnánk mondani az oxfordi oktatás színvonaláról. Korunk vezető [[politikus]]ai közül számosan itt végeztek. Még a tandíjmentes időszakban. </ref> a Balliol vagy mi az izé tagjaként izélt valamit <ref>Nem tudod, mi az? Mi se. De biztos jó.</ref>.
Aztán rendkívüli tudományos karriert futott be: baccaluerátus, majd MA <ref>MA = Mutant Alligator (mutáns krokodil); az ov(ul)ációbiológusok egyik köztes fejlődési állomása; mely a genetikai kísérletek során használt nagy mennyiségű fertőző génnel való óhatatlan érintkezés miatt nagy többségüknél előbb-utóbb megjelenik.</ref> és DPhil <ref>Dphil. = Drosophila melanogaster (lat.) = muslica, gyümölcslégy (magy.). Az ov(ul)ációbiológusok ovulációjának második fejlődési állomása, amely a mutáns alligátorhoz képest némi előrelépést jelent a törzslétrán (hüllő -> rovar!).</ref>, aztán Dsc <ref>Dsc = [[Diszkantista]].</ref>. Aztán adjunktus, majd docens. Bizony nem mindennapi esemény, hogy egy tanársegédből adjunktus, majd docens lesz, nem biz'a! <ref>Te tudod, ki az BME spektrálelméleti tanszékének docense? Mi tudjuk, és meg is mondanánk ... ha a neve mondana Neked valamit.</ref>. További rendkívüli karrier, hogy tévéműsorokban is sokszor feltűnik<ref>Az ov(ul)áció utolsó előtti fejlődési állomása, közeli rokonságban áll az [[101 dolog, ami nevetséges lehet az Újságírók Királya szemében|Újságírók királya]] nevű egyoldalú papucsállatkával (Servilissimus monolateralis Medialis).</ref>. A pompás (r)evolúciós folyamat végeredményét szinte mindenki ismeri <ref>Kivéve azt a néhány milliárt embert, aki nem néz [[tampontévé]]t.</ref>: végül is előállt Ő-Ovációbiológussága RD <ref>RD = Richard Dawkins, az ov(ul)ációbiológusok utolsó fejlődési állomása a (r)evolúciós ranglétrán- kolloid, őslevesszerű fehérjeoldat, amiben mindenféle fura mole- és egyéb-kula hemzseg. Az ilyen fura izékkel való megfelelő bánásmódot ld. a [[#top|Bevezetőben]]. </ref>.
=== Szónoki karrier ===
2 853
szerkesztés