„Mikulás” változatai közötti eltérés

129 bájt hozzáadva ,  2007. december 1., 14:52
tagolás
(tagolás)
[[Image:SaddamClaus.jpg|thumb|240px200px|Vannak elégedetlen ügyfelek is. A mai fiatalokkal pedig nem nagyon érdemes packázni.]]
'''Mikulás''' (a terroristaszervezetben használt korábbi fedőnevén ''Télapó,'' de ezt 1990-es leleplezése óta nem használja) finn terrorista.
 
A '''Mikulás''' (a terroristaszervezetben használt korábbi fedőnevén ''Télapó,'' deamit eztaz 1990-es, világraszóló leleplezése óta nem használjahasználunk) [[Finnország|finn]] terrorista <ref>Ld. még: Híres tenoristák.</ref>
A Mikulás jellegzetes '''álruhája''':
 
* '''Piros kabát'''. Ezt azzal az elgondolással hordja, hogy a piros az olyan aranyos szín, többnyire copfos kislányok hordják a játszótéren, és senkinek nem jutna eszébe rosszat feltételezni róla. Piroskát is csak akkor kapták el az állatvédők, amikor már a nyolcadik farkast mészárolta le aljas módon, addig senki nem gyanakodott rá. Egy időben azt is tervezte, hogy rózsaszínre cseréli öltözékét, de a Barbie-t gyártó cég megfenyegette, hogy bepereli hitelrontásért, meg aztán ő maga is belátta, hogy röhejesen nézne ki.
==A Mikulás jellegzetes '''álruhája''': ==
* Ezenkívül '''szakáll'''at is visel, mellyel egyesek szerint nagy példaképe, [[Oszama bin Láden]] előtt tiszteleg.
*...a '''Piros kabát'''. Ezt azzal az elgondolással hordja, hogy a piros az olyan aranyos szín, többnyire copfos kislányok hordják a játszótéren, és senkinek nem jutna eszébe rosszat feltételezni róla. Piroskát is csak akkor kapták el az állatvédők, amikor már a nyolcadik farkast mészárolta le aljas módon, addig senki nem gyanakodott rá. Egy időben azt is tervezte, hogy rózsaszínre cseréli öltözékét, de a Barbie-t gyártó cég megfenyegette, hogy bepereli hitelrontásért, meg aztán ő maga is belátta, hogy röhejesen nézne ki.
 
* Ezenkívül '''szakáll'''at is visel, mellyel egyesek szerint nagy példaképe, [[Oszama bin Láden]] előtt tiszteleg.
 
==A Mikulás valódi neve==
A Mikulás '''valódi neve''' ...Szent Miklós; nem tudni, rokona-e [[Magyar királyok|Szent István]]nak, mert a Szent elég gyakori vezetéknév volt egy időben, főleg a középkorban.
 
A Mikulás '''valódi neve''' Szent Miklós; nem tudni, rokona-e [[Magyar királyok|Szent István]]nak, mert a Szent elég gyakori vezetéknév volt egy időben, főleg a középkorban.
[[Image:Santafatass.jpg|thumb|220px|right|Ha egyszer bejut, kieszi az áldozatot a vagyonából.]]
 
A '''terrorcselekményeket''' többnyire úgy követi el, hogy bemászik a kiszemelt áldozatok házába a kandallón (amibe néha tüzet raknak, ilyenkor a Mikulás vészesen közel kerül ahhoz, hogy öngyilkos terroristává avanzsáljon át), és az áldozatok cipőjébe mindenféle olyan '''veszélyes biológiai anyagot''' helyez, ami szénhidrátot (egyesek szerint szénhidrogént) tartalmaz, így nagy mértékben árt a fogaknak.
 
==A Mikulás ólálkodik==
(A Mikulásnak több esetben sikerült bejutnia olyan házakba is, ahol nincs is kandalló; a [[rendőrség]] még nyomoz, de feltételezésük szerint ezekben a házakban valaki együttműködik vele.)
A Mikulás ördögi terve szerint a fogfájás annyira az őrületbe kergeti majd az áldozatot, hogy sokkal könnyebben dühbe gurul, és mindenféle gaztettet könnyebben elkövet, pl. [[George W. Bush|George Duplavé Bush]] emiatt támadott meg több olyan országot, mikről azelőtt azt se tudta, hogy léteznek.
 
A Mikuláshoz hasonló terroristaeszközöket alkalmaz a '''[[Híres nyulak|Húsvéti Nyúl]]''' néven ismert hírhedt maffiavezér. Ő egyébként vérbosszút esküdött a Mikulás ellen, mert annak kedvenc rémszarvasai gyakran összetapossák a nyulakat.
 
Ő egyébként vérbosszút esküdött a Mikulás ellen, mert annak kedvenc rémszarvasai gyakran összetapossák a nyulakat.
Mikulás és Húsvéti Nyúl annyira gyűlölik egymást, hogy még a róluk mintázott csokifigurákat sem szabad egyszerre árulni a szupermarketekben, mert az ott dolgozók is rettegnek tőlük.
Ha megfigyeled, sosem kapni egyszerre mindkettőt.
==Híres Mikulások ==
 
[[Szlovákia|Szlovákiában]] ezt a nevet gyakran adják tiszteletből gyermeküknek a fanatikus Mikulás-hívek.
* [[Liptovsky Mikulas]] szlovák politikus
* [[Mikulas Dzurinda]] szlovák logopédus
* [[Mikulásvirág|Mikulás Virág]] felvidéki magyar író
* XIII. [[Nyáry Mikulás]] kelet-szlovákiai cigányprímás
 
==A Mikulás és a járványügy==
Nevezett terrorista újabban a biológiai hadviselésre nyergelt át.
Rémszarvasait nem ápolja, ezért Rudolfnak folyton piros az orra, ami megint csak a kezdődő madárinfluenza jele. Egy másik rémszarvasának pedig barna az orra. <ref>Ő nem beteg, csak nem tud fékezni.</ref>
 
A pszichológusok elneveztek egy ritka betegséget a Mikulásról, ez a Santa Klausztrofóbia''santaclausztrofobia''. A páciens betegesen retteg a szűk kéményekbe való beszorulástól.
 
----
 
<references/>
[[Kategória:Szatíra]][[Kategória:Hírhedt alakok]]