Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Kőmíves Kelemen

2 bájt törölve, 2007. október 24., 23:15
Élete
'''Kőmíves Kelemen''' korának viszonylag<ref>Tulajdonképpen ő volt az ősi naturális (természetes, illetve hozott anyagból való) építészet egyszemélyes előőrse és balhátvédje. Utódkora mégsem adja meg neki azt a tiszteletet, amelyben kései követői fürdenek. Talán mert az ő tevékenysége nem járt olyan drasztikus változásokkal, mint néhány közepes régió erdejének legyilkolása egy-egy organikus jellegű faluház, vagy harangláb megépítésének szent célja érdekében.</ref> elismert építésze, szobrásza és pszichopatológusa volt. Behatóan tanulmányozta a női anatómiát.
==Élete==
Kelemen már hajadon korától ifjúkorától kezdve különös vonzalmat érzett a kövek és a nők iránt, és szabadidejében azon törte a fejét, vajon hogyan lehetne összekötni a kellemeset a hasznossal.
Számunkra talán szokatlannak tűnhet fanatikus rajongása a kövek iránt, de talán jobban megértjük lelkének mély bugyrait, ha figyelembe vesszük, hogy a kis Kelemen egy kőfejtőben fogant, ugyanis apja itt töltötte fegyházbüntetését.
Kelemen ekkor meglátta a lehetőséget cserfes felesége elhallgattatására, és indítványozta, hogy falazzák be a feleségét. A másik tizenegy szakértő elszörnyedt a javaslat hallatán, mert inkább saját feleségüket találták alkalmasabbnak a befalazásra. A szóváltásból Kelemen került ki győztesen.<ref>A többiek a dévai temetőben elmélkednek meggondolatlanságukról.</ref>
 
==Munkái==
Kelemen elismert falszakértővé vált, a világ minden tájára hívták anyóseltüntető művészete miatt. Fontosabb munkái a következők:
Névtelen felhasználó