Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Mikulás

904 bájt hozzáadva, 2007. október 11., 07:53
nincs szerkesztési összefoglaló
A Mikulás '''valódi neve''' Szent Miklós; nem tudni, rokona-e [[Magyar királyok|Szent István]]nak, mert a Szent elég gyakori vezetéknév volt egy időben, főleg a középkorban.
[[Image:Santafatass.jpg|thumb|220px|right|Ha egyszer bejut, kieszi az áldozatot a vagyonából.]]
A '''terrorcselekményeket''' többnyire úgy követi el, hogy bemászik a kiszemelt áldozatok házába a kandallón (amibe néha tüzet raknak, ilyenkor a Mikulás vészesen közel kerül ahhoz, hogy öngyilkos terroristává avanzsáljon át), és az áldozatok cipőjébe mindenféle olyan '''veszélyes biológiai anyagot''' helyez, ami szénhidrátot (egyesek szerint szénhidrogént) tartalmaz, így nagy mértékben árt a fogaknak.
(A Mikulásnak több esetben sikerült bejutnia olyan házakba is, ahol nincs is kandalló; a [[rendőrség]] még nyomoz, de feltételezésük szerint ezekben a házakban valaki együttműködik vele.)
* [[Mikulásvirág|Mikulás Virág]] felvidéki magyar író
* XIII. [[Nyáry Mikulás]] kelet-szlovákiai cigányprímás
==A Mikulás és a járványügy==
Nevezett terrorista újabban a biológiai hadviselésre nyergelt át.
A [[madárvész|H5N1]] vírust nem a hattyúk, galambok, és tökös récék terjesztik. Egyetlen teremtmény van <ref>No persze, Supermant leszámítva.</ref>, aki egyetlen éjszaka leforgása alatt képes bejárni a Föld golyóját, megfertőzve minden egyes gyanútlan családot: A Mikulás.
 
Rémszarvasait nem ápolja, ezért Rudolfnak folyton piros az orra, ami megint csak a kezdődő madárinfluenza jele. Egy másik rémszarvasának pedig barna az orra. <ref>Ő nem beteg, csak nem tud fékezni.</ref>
A pszichológusok elneveztek egy ritka betegséget a Mikulásról, ez a Santa Klausztrofóbia. A páciens betegesen retteg a szűk kéményekbe való beszorulástól.
----
<references/>
[[Kategória:Szatíra]][[Kategória:Hírhedt alakok]]