Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Gottlob Frege

229 bájt hozzáadva, 2006. május 18., 17:27
nincs szerkesztési összefoglaló
'''Friedrich Ludwig Gottlob Frege''' ([[1848]]-[[1925]]), német matematikus, logikatudós, szuperhős, félisten és kiemelt cikk, a modern [[matematikai logika]] és [[analitikus filozófia]] megalapítója és egyetlen művelője.
Fregét tartjuk [[Arisztotelész]] óta a legjelentősebb logikával is foglalkozó tudósnak, mivel Arisztotelész óta senki nem foglalkozott ilyenekkel (csak majd pár évszázaddal később [[Mr. Spock]]). Modernizálta, általánosította és matematizálta a logikának addig inkább a filozófia részének tekintett elméletét, a tradicionális kijelentéslogikáról]lényegében a formálispredikátumlogikára áttérve, bár ezt a sok idegen szót ő sem értette, mert nem volt nyelvész. Fő kutatási területe a közhiedelemmel ellentétben nem a természetes szám, se a te természetes szád, csak a saját természetes szája és hogy mennyi kaja fér bele, mert enni, azt szeretett.(hogy lehet ''köz''hiedelemről beszélni valakinél, akiről a köz nagy része sose hallott?) (nemtom, én is a wikipédiában láttam először) (ki írt erről cikket?) (valami matektanár.) (ja, azoktól minden kitelik...)
Bár életében kevéssé volt ismert és elismert, halála után született róla Wikipédia-cikk, amit nem is töröltek, ellentétben a Mágikus Diaphragma Kamarakórussal, akik emiatt azóta is utálják.
Névtelen felhasználó