Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Kunok

1 234 bájt hozzáadva, 2007. április 21., 07:14
Újabb epizód hozzáírása
A szövetségesek ellen így az oroszoknak semmi esélyük nem volt. Ám, mire a bevonuló csapatok elérték volna Moszkvát elkészült a csodafegyver, mit régi cigány technológiából loptak. Az északi szlávok így szinte ellenállás nélkül szorították vissza a két ellenséget, s 6 nap alatt megnyerték a háborút. A jekatyerinburgok teljesen de facto beleolvadtak a birodalomba, így az Orosz Birodalom lett a föld leghatalmasabb állama.
A kunok minden területüket elvesztették, és a magyarok erőszakos beolvasztási kísérletei nyomán a század végére csak pár öntudatos képviselő maradt.
 
==== A hidegháború évei ====
 
1941-1942 tele borzalmas volt, a mongolok előrenyomulásai előtt kémek százait küldték az országba. A nyílt komfliktust megelőzvény mindkét fél, így a magyar kémhálózat feje (IV. Béla) (kun) ügynökök millióit küldte a birodalomba (köztük a legismertebb Julianus barátot) hogy információt szerezzen a keletről jött fenyegetésról. Julianus barát behatolt a Birodalom szívébe. Barátnak kiadva magát oltalmat talált, azonban nem tudta, hogy a Kuja, a tatár titkosrendőrség tudja kilétét. Julianus beépült egy neves jurtába, ahonnan heti rendszerességgel írta cikkeit haza. Megismerkedett Delejával, a tatár egyik háremnőjével, akivel viszonya volt. Nem tudta, hogy az együttlétük alatt a nő a Kujának dolgozott, és információkat szedett ki belőle ezt követően pedig megkötözte és börtönbe vetették. Magyarország többi téglája által értesülvén fogolycserét ajánlott, így 1240 januárjában enyhülés ált be a két fél között, amikor a foglyokat kicseérlték Batura.
Az akkroi vezetők nagyságát bizonyítja, hogy a hidegháború csak 1 évig tartott, s nem torkolott nyílt fegyveres kofliktusba. A tatárjárásig.
=== Törökök ===
37
szerkesztés