Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Kunok

737 bájt hozzáadva, 2007. április 21., 06:37
Új fejlemények a nép történetében
A Birodalom bukásával a kunok is felszabadultak, s folytatták vándorlásukat.
=== Magyarok és a nagy Északi háborúXIII. század ===
[[Kép:Északi Háború.PNG|thumb|right|300px|Lila: Szövetségesek, Piros: Szlávok-Kínaiak]]
Mire a Kárpát-medencébe értek, a barbár Birodalom már összeomlott, s utat nyitott az európai hegemóniának. Tanulva az előző évezredek hibáiból, s az emberek erejét megismerve a kunok hercegnőjüket összeismertették a magyarok királyával, aki megnemzette a később félig magyar félig felsőbbrendű kun Kun Lászlót. A kunok így jogot tarthattak a letelepedésre. Ezt a király is megerősítette és 40 ezer felsőbbrendűt telepített le a Kis- és Nagykunságon. De a földesurak nem. A népet felbújtva ellenük etnikailag elnyomták őket. A kunok ezért követcsapatokat akartak küldeni a nagyobb településekre és uradalmakra, hogy megbékéljenek velük, ám a földesurak saját embereiket csempészték a küldöttségbe, majd vandálkodni kezdtek az országban. A közvéleményt sikeresen átejtették és azóta is a feldühödött kunoknak tulajdonítják be a több millió pengős kárt, amit az akkori király (GYK: az akkori pénzügy-, hadügy-, belügy-,külügy-, igazságügyi miniszter) IV. László halálraítélésekkel (GYK: megszorításokkal) konpenzált. ==== A nagy északi háború ====
Azonban boldog békeidőkre nem számolhattak, mert egy jekatyerinburg küldöttség kereste fel őket, hogy katonai szövetségre lépjenek a Moszkvai Fejedelemség, Litvánia-Lengyelország és Kína ellen. Másfelől meg Kun László is igénybe vette vér szerinti leszármazottjainak segítségét, hogy megvédje önnön érdekeit a pápával szemben. A kun vezérkar így elhatározta a bosszantó egyén felkoncolását (GYK: életműködéseinek végleges megszüntetését, biológiai halálának beállítását) majd lóformájú szoláris energiával működő harci járműveiken offenzívát indítottak a feltörekvő szláv államok ellen. A jekatyerinburgok folyamatosan szorultak vissza keleten, mert Kína allektálta Koreát, Déli szomszédait, minden oldalról bebiztosította magát, majd egy szvasztika alatt 3000 km hosszúságú frontvonalon támadta meg az északi fejlettebb lények államát. A kunok a nyugati fronton komoly sikereket értek el, széttörték az ellenséges perszonáluniót, s egy báb Lengyel- és Litvátországot hoztak létre. Moszkva látva szövetségeseinek visszaszorítását teljes sorozást rendelt el, és a nagy fegyver előállítását alkimistáitól. Az előrenyomuló kun hadosztályoknak meg kellett közdeniök az orosz téllel: beállt a hidegháború. Keleten a jekatyerinok a lénai áttöréssel visszaverték az ellenséget, sőt 100 km mélyen behatoltak az ellenséges területre. Kína ezt látva feltétel nélkül kapitulált, ami beolvasztását jelentette a Jekatyerinburg Birodalomba.
A szövetségesek ellen így az oroszoknak semmi esélyük nem volt. Ám, mire a bevonuló csapatok elérték volna Moszkvát elkészült a csodafegyver, mit régi cigány technológiából loptak. Az északi szlávok így szinte ellenállás nélkül szorították vissza a két ellenséget, s 6 nap alatt megnyerték a háborút. A jekatyerinburgok teljesen de facto beleolvadtak a birodalomba, így az Orosz Birodalom lett a föld leghatalmasabb állama.
37
szerkesztés