Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Kunok

253 bájt hozzáadva, 2007. április 20., 22:16
Képpicúr felhelyezése: II. Róma-Roma háború + Helyesírás javítás
200 millió évvel ezelőtt A Triász korban az őskontinens, a Pangea két része közül az egyikbe (Gyengébbek kedvéért [továbbiakban GYK] a Gondwánába)3 üstökös (intergalaktikus matérium) csapódott, lásd kép.
Az objektumokon lévő életformákat a Messziből küldték a földre, hogy beiondítsa az élet kialakulását. A tesztpéldányok a kunok, a romák és a jekatyerinburgok voltak.
A kunok a szuperkontinens szétszakadása után a mai Észak-Afrikába kerültek. Ezt a helyet Magna Kunniának nevezték, ez volt az első államuk (GYK: Stabil jogrendszeren alapuló, kiépített hivatalokkal és kihelyezett tartományi képviselőkkel fentartott fenntartott törzsszövetség)
Majd a neandervölgyi előember (GYK: Homo Neanderthalensis)kiszorította őket, így kerültek a Kaukázushoz. A nomád pásztorkodással, állatterelgetéssel és csillagközi árnyékjelenség kutatással foglalkozó kezdetleges népcsoport azonban a sokkal fejlettebb Roma Birodalom területeire érkezett. A rézbőrű tesztalanyok a mai Indiából építették ki triarchista alapokon nyugvú jogállamukat, ami akkor a Gangesztől a Kaukázusig ért.
A kunok a következő évezredekig a Birodalom autonóm tartományvá lettek, míg az ember ( GYK:Homo Sapiens) véres háborúkat folytatott, s kialakultak folyammenti kultúráik. A kunok különleges etnikai jogosítványokkal élhettek a romák által. I. Gazsilius Kolomparius uralkodása alatt azonban szélsőséges nacionalizmus söpört végig az országban, s akunokat elüldözték otthonaikból, jurtáikat felégették, napelemes vízforralóikat összetörték, állataikat elhajtották, s rabszolgasorba kerültek.
==== I. Róma-Roma háború ====
[[Kép:I. Róma-Roma.PNG|thumb|right|300px|Zöld- RÓmai Római Birodalom, lila- Roma Birodalom, kék- Jakatyerinburg BirodlaomBirodalom, Sárga- Kínai Császárság a háború előtt. ]]
Az emberek birodalmai lassan elérték a felsőbbrendű lények által felvirágoztatott területeket, így a Római Birodalom kiterjedése során Perzsia által a Roma Birodalom szomszédja lett. A Barbár törzsek kezdetlegesvaskardokkal és aranyvértezettel vonultak a romák urológiai ágyúi, s napenergiafókuszáló parabolaostromgépeik ellen. Az előrenyomulás nyomban megtört, s a Birodalomhoz került a Kaukázus nagy része.
==== II. Róma-Roma háború ====
 
[[Kép:II. Róma-Roma.PNG|thumb|right|300px|Zöld- Római Birodalom, lila- Roma Birodalom, kék- Jakatyerinburg Birodalom, Sárga- Kínai Császárság területeik és hadműveleteik az ország szíve Kanaudzs felé a II. Róma-Roma háború alatt.]]
A Birodalomnak (GY: Az egy és oszthatatlan cigány államnak) keleti határain az emberek egy másik államával, Kínával került tőszomszédságba. A sárga állam épp háborúban állott a jekatyerinburgokkal, akik az Ázsiai kontinens jelentős részét uralták. Ezt a helyzete kihasználva a rómaiak követet küldtek a ferdeszeműekhez egy koalíció létrehozására. A kínaiak beleegyeztek, és Nagyböjt havában kétfrontos háborút indítottak a Roma Birodalom ellen. A jekatyerinburgok segédcsapatai odavezstek az oda tartó úton, de ez a gesztus mély nyomot hagyott a két nép történetében. Ezt követően az darabjaira hullott, Dravida Birodalomra, Tibetre, Hátsó-Indiai törzsekre, s egyébb különálló népekre, akik keveredtek a kínaiakkal. A cigányok pedig Indiából kiindulva elkezdték vándorlásukat.
37
szerkesztés