Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Unciklopédia:Idézd forrásaidat

34 bájt hozzáadva, 2006. június 9., 08:37
nincs szerkesztési összefoglaló
A Wikipédia Az Unciklopédia egyik legalapvetőbb szabálya, hogy '''Idézd forrásaidat''' azzal kapcsolatban, amit írsz, hogy az olvasók ellenőrizni tudják a cikket. (Igen, ''tényleg'' vannak olvasók, akik nem azért jönnek a Wikipédiáraaz Unciklopédiára, hogy hálásan felcsipegessék az általad elpotyogtatott tudásmorzsákat, hanem hogy szaglásszanak és kötözködjenek; az ilyenekkel szemben egyébként a legjobb eljárás, hogy kedvesen ráveszed őket, hogy regisztráljanak, aztán ha megtették, onnan már a hatalmunkban vannak, az őrületbe tudjuk kergetni őket a szerzői jogokkal, képlicenszekkel, szabályzattal, satöbbivel.)
Ha egy külső forrást használsz fel egy cikkhez, ennek megnevezése elméletileg alapvető udvariasság is, gyakorlatilag valószínű, hogy ők is lopták, szóval teljesen mindegy.
Persze a megidézett forrásokban se mindig lehet bízni, vannak egy páran, akik direkt azt élvezik, ha hülyeséget mondanak, ilyenkor azért fontos idézni őket, mert legalább van kire kenni, ha butaságot írtál.
Ne hagyd magad elragadtatni az általános fogalmazásoktól, mint „vannak, akik azt mondják...”. ''Kik'' mondják, hol és mikor? Az nem válasz, hogy ''Ők'' mondják. A Wikipédia nem szereti ''Őket.'' A Wikipédia Az Unciklopédia a ''Sok ember''t sem szereti, és a ''Sokan mások''at sem. A Wikipédia Az Unciklopédia a ''Hangok''at sem szereti. A Hangokra egyébként sem érdemes hallgatni; láthatod, szegény Jeanne D'Arc is hogy végezte.
: Kórus: Neoliberális és neobolsevista hangokra, "közvéleményre", onlinefórumokra, rejtélyes kilétű Hírszerzőkre szabad azért hivatkozni, azok mindig és egyedül mértékadóak.
== Lásd még ==
* [[WikipédiaUnciklopédia:Idézd be forrásaidat!|Idézd be forrásaidat!]]! - az útmutató változata rendőr és határőr szerkesztőknek és adminisztrátoroknak* [[WikipédiaUnciklopédia:Vizezd sörforrásaidat!|Vizezd sörforrásaidat!]] - az útmutató változata a vendéglátóiparban dolgozó szerkesztők számára* [[WikipédiaUnciklopédia:Hivalkodj és sugalmazz folyamatosan!|Hivalkodj és rágalmazz folyamatosan!]] - az útmutató változata [[Politikus|Politikus]] és jogász szerkesztők számára.
[[CategoryKategória:HungarianUnciklopédia|Wikipedia{{PAGENAME}}]]
297
szerkesztés