Hogyan süssünk császári sast soprongyi módra? Figyeljük meg a torony csúcsát!
Benzinkút, miután egy soproni nő pár perccel ezelőtt itt tankolt.

BevezetőSzerkesztés

 
Az önkéntes tűzoltók gyakorlatoztak egy kicsit. A lőszerraktárban.
 
Parkoló soprongyi jármű. Teljesen szokványos.[1]

Sopron majdnem a teljes fertő szélén álló város, valahol a Kisalföldön. Latin neve Scarbantia Iulia. Tudva, hogy a scar angolul sebhelyet jelent, kikövetkeztethetjük, hogy Sopron őslakói sebhelyesek voltak.[2] A kereskedők és utazók által ráragasztott gúnyneve Ellipticum volt, amit jellegzetes ellipszis alakú utcái után kapott.

TörténelemSzerkesztés

RómaiakSzerkesztés

A rómaiak természetesen itt is felverték sátraikat, de nem érezhették magukat valami túl jól, mert csak csontok, fibulák, és kardok maradtak utánuk. Napjainkban is élő rómait például már egyet sem találunk a környéken. A lakosság összetételét tekintve megállapíthatjuk, hogy nem harcoló egységek, hanem kiszolgált veteránok telepedtek le a város területén.[3]

A korra jellemző építészeti megoldás az úgynevezett velencei stílusú épület volt. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy kiválasztották a környék legmocsarasabb területét, aztán cölöpökre épült házakat húztak fel a kellős közepére, bevontattak pár gondolát a sárba, és várták az idegenforgalmat.

BarbárokSzerkesztés

HonfoglalásSzerkesztés

Sopron megyéjét Súroló vezér kapta meg. Ma már a feledés homálya fedi, hogy mivel haragította magára a vezéregyéniséget, amiért ezt a mocsaras területet kapta.

TörökökSzerkesztés

A várfalakSzerkesztés

Sopronban feltűnően sok kapu szakította meg a várfalat.( Halász-kapu, Kínai-kapu, Szélmalom-kapu, Lyukas-kapu. ) Legalábbis a történészek így gondolják. A valóság azonban az, hogy ezeken a helyeken egész egyszerűen fel sem építették a falat.

Soprongyok és sopronitákSzerkesztés

A leghűségesebb városSzerkesztés

A város lakói egyszer kaptak lehetőséget népszavazásra, de elszúrták. Akkoriban viszont jó ötletnek tűnt, és a hazaiaktól megkapták a leghűségesebb város címet. Ma már tudjuk, hogy balekok voltak. Már rég a burgenlandi életszínvonalon élnének.

TűztoronySzerkesztés

A települések többségében a víz kevés, és ezért víztornyokat építettek. Sopron kilóg a sorból. Ebben a városban valaha a tűzből volt kevés, ezért a folyamatos tűzellátás érdekében építettek egy tűztornyot a tűz tárolására.

A tűztoronyban teljesítettek szolgálatot a fáklyaíjászok, vagy más néven a lámpagyújtogatók. A földi egység végezte a köztéri lámpaoszlopok éghető anyagokkal való ellátását, míg a toronyegység tagjai az est leszálltával kilőttek egy-egy lángoló nyilat valamennyi lámpaoszlopra. Ez a gyakorlat egy minimális emberveszteség[4] mellett egészen a gázlámpák korszakáig tartott. Néhány robbanás után a tűztorony állománya új feladatot kapott: a hagyományőrző lámpagyújtók által okozott tűzvészeket kellett kiszúrniuk a magasból.

LátnivalókSzerkesztés

Elkerülendő látnivalók (nemlátnivalók)Szerkesztés

Soproni EgyetemSzerkesztés

Benedek Elek Pedagógiai KarSzerkesztés

A Benedek Elek Pedagógiai Kar más néven a BTK nem más, mint óvónéni képző és erdész kielégítő tanintézet.

Erdőmérnöki KarSzerkesztés

Alkoholista gyűjtőpont. Ahol tanulni elengedhetetlen, de felesleges, időben végezni lehetetlen.

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti KarSzerkesztés

Fások, mit is mondhatnánk róluk egy picit mások.

Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi KarSzerkesztés

Varjú tanya. KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR KÁR

Storno-házSzerkesztés

Sopron az adóelkerülők Mekkája. A Storno-házban stornózott számlákat láthatunk a kora római kortól kezdve egészen a 2029-es évekig.[6]

A FertőSzerkesztés

  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Na, ilyet nem látsz Miskolcon! Ott már rég kilopták volna belőle a benzint...
  2. A városalapító pedig maga Sebhelyes Júlia.
  3. Ez részben magyarázatot ad a magas halandóságra.
  4. Pár rossz időben rossz helyen tartózkodó gyanútlan járókelő áldozatul esett ennek a technikának. Erre a bal szemükből kiálló füstölgő nyílvesszőkből következtettek a(z aznap este) szerencsésebb polgárok.
  5. Innen bitang messze van...
  6. Adócsalásnál már olyan mindegy az évszám...


Ez a szócikk abban segít, hogy idegen helyen járva könnyebben eltévedj, a helyiek kiraboljanak, ellopják a kocsidat, megfőzzék és/vagy megerőszakolják a kutyádat, aztán pedig lelőjenek egy sikátorban. Mint egy kutyát.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.