Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Mozdonyvezető engedély

Ez az engedély kétféleképpen jöhet létre:

  1. Ha egy mozdonyvezetőnek van egy bármiféle engedélye...
  2. Ha egy embernek van egy mozdonyvezető engedélye...

Tartalomjegyzék

IgényléseSzerkesztés

Igénylése roppant egyszerűen nagyon bonyorult. Ugyanis...

Ki igényelhet?Szerkesztés

Mindenki aki szeretné (megpróbálni), de csak az, akinek elengedhetetlen a munkájához, vagy éppen a vasárnapi bevásárláshoz, esetleg életcélja egy ilyen engedély beszerzése.

Hogyan fogjon hozzá?Szerkesztés

Először is ki kell tölteni egy igénylésre specializálódott mértani adatlapot, benne az előbbi pont feltételeinek kell megfelelni. Miután a papír ki lett töltve, be kell küldeni az XYZ hivatal HDC alirodájába, ahol mérlegelik az érveket, és józan paraszti ésszel eldöntik a dolgot. Ha esetleg igent mondanak, akkor 20 héten belül megkapja a visszaigazoló levelet, ha viszont nem, azt is levélben kapja meg a rákövetkezendő napon.

Második lépésSzerkesztés

Ezután személyesen kell megjelenni a HDC alirodában, amelynek nyitvatartása szigorúan titkos, és szóban elmondani az önéletrajzát. Ezt követően, ha a bízottság igenlően dönt, 100 különféle pecsétet kell ráütni a jóváhagyó levélre, majd a helyben leírt önéletrajzzal együtt február 29-én személyesen le kell adni XYZ hivatal KGD alirodájában. A rákövetkezendő február 29-én megkapja a próbaidő-kártyáját.

Utolsó lépésSzerkesztés

A próbaidő-kártyával meg kell jelennie a MÁV Zrt. ügyfélfogadási irodájában, ahol, ha nem nevetik és dobják ki, akkor megkapja a mozdonyvásárlásra feljogosító lapot. Ezután már csak venni kell egy gőzmozdonyt a MÁV 203-as vagy a 202-es sorozatból, majd ezt bejelenteni a KGD alirodában. Ezután a próbaidő-kártyáért cserébe megkapja a mozdonyvezető engedélyt!!!

Az engedélyrőlSzerkesztés

Ez az engedély feljogosítja a tulajdonosát arra, hogy a vasúti síneken repesszen 25000 km/h -val, de ha balesetet okoz, vagy piros szemaforon hajt át, akkor bevonják az engedélyt. Ügyelni kell arra is, hogy az állandó sebesség ne csökkenjen 30 km/h alá, mert ennek bekövetkezte esetén kitiltják a vasúti sínekről.

A fővárosban még a BKV Zrt. villamos- és hév sínein is szabad a gőzmozdonnyal hajtani, de csak abban az esetben, ha a gőzzel nem zavarja az embereket.

Szükséges ellenőrzésekSzerkesztés

Annak, aki rendelkezik ilyen engedéllyel, hónaponta két alkalommal el kell mennie az XYZ hivatal JLH alirodájába, ahol a szükséges ellenőrzéseket hajtanak végre. Ilyen például a pszihológiai teszt, az öt óra hosszú "Beszéljen a mozdony működéséről..." típusú kérdezz-felelek és a mozdonykarbantartás, meg a felelős mozdonyvezetésről szóló kérdőívek kitöltése. Illetve ott van még az orvosi alkalmassági, ahol a személy fizikai adottságait vizsgálják. Ezután megkapja a mozdonyvezető engedély legális birtoklásáról szóló papír hamisítványát.

LeadásaSzerkesztés

Ha esetleg szeretne megszabadulni ettől az igencsak hasznos engedélytől, azt be kell jelentenie a BUKTA alirodában, majd öt év múlva megkapja az engedély visszavonásához szükséges papírokat. Addig sajnos be kell járnia a havi ellenőrzésekre.