Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Moorloom


Moorloom egy ország a Földön, ami Henézia és Amnézia között helyezkedik el.

Lakói a moorloomiak (ejtsd:mörloniak), fővárosuk Moorloomlicaen (Mörlonváros). Moorloom négy tájegysége osztható:

 1. az első dimenzióbeli Al-Moorloom,
 2. Loomföld
 3. Moorloomi medencecsont
 4. Moorlom-hegység

Tartalomjegyzék

ÁllamformájaSzerkesztés

Államformája császárkirályi anarchovajdaság, feje a mörphy. Pénze a mörli, amelyet a világon mindenhol elfogadnak, a világgazdaság legstabilabb pénze, mivelhogy nem tud romlani, mert tartósítóval telenyomják. Választások minden csütörtökön vannak Moorloomban, kivéve a nagy Moor-Lom városát, hiszen ott minden pénteken. Vagy nem.

TársadalmaSzerkesztés

Eléggé összetett:

 • 95 százaléka moorloomi,
 • 0,555 százaléka mörloni,
 • 1,5563 százaléka loom,
 • a többi 1,94451616848661541142148421461542914 százaléka pedig rell, secren, mont, tüzkölandi, paedloniai, dussz, henéz, penész, piréz, esszon, rimlón, tercel, mariann, nostiai, paedim szigeti és a többi pedig noném.

Kisebb etnikai csoportok találhatók még e földön, főleg a lón,hiszen ők nem ismerik el,hogy mörloniak,hanem mivel ők simán lovas nemzet, ezért ők lónok.

TörténelmeSzerkesztés

A moorloomiak a nagy Pi-tsa (ejtsd:Pí-csa) rétjeiről érkeztek, a nagy lón vagy pacin törzs egyik szálláshelyéről. Időszámításunk előtt kb. 1000 körül indultak el onnan ,és fele Dussián, fele pedig Rimlónián keresztül ért el a Paed nevű útországhoz. Itt egyesültek, majd innen továbbhaladva találkoztak a legókkal, amelyek műanyagból voltak. Sok öldöklés után elnevezték ezt a földet Moor Loomnak=mör lonnak,aminek a jelentése gazdag föld, de jelent mörlont is.[1] Ezután kb. ezerötszáz évvel ezután született meg a M.O.L, tehát a Moorloomian Olied Loomienz,tehát a Mörloni Egyesült Államok. A mai napig emlékeztet a birodalomra a benzinkút is, melyMagyarországon lett a legelterjedtebb, és a köztudattal ellentétben még mindig mörloni tulajdonban van.

Ezután a mörloniak átélték az első és a második ellonikai világháborút, de másfelediket nem. Majd *46 +18/332-ben kijelentették, hogy ők császárkirályi anarchovajdaság, és ezután mindörökké azok is maradék volá.

NyelveSzerkesztés

Naná, hogy a mörloni, de annyi tájszólása van, hogy inkább számmal írom le:0.12. Igazából minden nyelv a görögre vezethető vissza, de a görög pedig a mörlonira. Annyira ősi ez a nyelv, hogy előbb volt, mint a világegyetem. Vagy épp akkor.

A moorloomi egy nagyon szép nyelv, itt van például egy idézet:

"De elá oe aestdoen,
De elá oe naxien.
Gaes nüvé elá kvanknüvé,
deá elex niá scaeé."
Saen Luenencien,*+-5823/8.66,Niea,Moorloom

Bizony. Mint az érthető, a moorloomi a legszebb nyelv, és a legtehetségesebb írók is moorloomiak voltak. Bocs, de most ezt a részt fehér betűvel írom,mert úgy szebb.Tehát ott van például:

Ezenkívül olyan sok más egyéb műalkotás is létezett, mely moorloom, hogy ha azt leírnám,kibannolnának a szerverről. Így aztán nézzétek meg az interneten, vagy apád pornógyűjteménye mellett.

ÍrásaSzerkesztés

Moorloomi írásnak nevezzük,de nemrég a moorloomiak elfelejtettek írni, ezért egy kis időbe telik, amíg össze tudom szedni az anyagot.

VallásaSzerkesztés

Vallása a moorloomi, amely egész Moorloomban ismert és vallott. A vallást a MoorloomIas című könyvben rögzítették, amely olyan, mint a Biblia, vagy a Kamasz Útra. A történet szerint mikor a moorloomiak megérkeztek, volt egy nagyon erős vezetőjük, aki Balas isten küldötte volt. Őt úgy hívták, hogy Iason (ejts:Iázón). Nos ő akkora rendet tett az országban, és úgy megfingatta a többi népet, hogy Iasontól mérik az időszámításukat. 0 a mi időszámításunkban nulla pi tangens,röviden 0pitan.

HimnuszaSzerkesztés

O, Moorloom, O, Moorloom

De elá vin Loomien,

Vin doen,vin léestun,

Tunia de oe Iaslincien,

Gaes De elá deá Loomien,nesé moriel,

ea Loomien.

Aes de elá olied,

Moorloom, Moorloom!

Mint ahogy a szövegből érződik, sok érzés bontakozódik ki a himnuszban. Például az extraktikus mezozoárhangulat, és a getreniszta morloflóra. Sok benne ezenkívül a simgé, és a cufmor. A himnuszt Silae Himusien írta, de sokan csak Hím Nusznak hívták őt.

ÜnnepeiSzerkesztés

 • Ellonikai világháború napja
 • Moorloom napja
 • Részegedés napja
 • Egészségtelen táplálkozás napja
 • A lón polgárháború napja
 • Ünnepnap(egy olyan nap Moorloomban, amely ünnep):
 • Vikingek napja (náluk azért ünnep, mert a vásárban lehet olyan helyes kis viking sisakocskát kapni)
 • Császári forradalom napja

GasztronómiaSzerkesztés

Híres ételük a naxéé, amely olyan, mint a lángos, de mégsem az. Ezenkívül nagyon finom moorloomi csirkeszárnyat készítenek, és pattogatott kukoricájuk is híres, melyet marhalábszárcsontból készítenek.

TalálmányaikSzerkesztés

Híres találmányaik például a sültkrumpli, Mörphy törvényei, a holland hadihajó, a mekdonáldsz internetes böngészője, a moorloomi matematikai átszámítások függvénykonvertálási fázisfüggönyei,a hit, az Erő, a béixpé papírforma, a kanada dráj, a moorloomi puska az órarend, az mp3 fájlformátum (moorloomian paedfaelien 3),a mörlofon, az UNESCO (Unrealizatiel Naxiel Ellonikien Siami Celeblatien Oliancorporácien, tehát a valótlan piaci ellonikai sziámi híres épületek birodalmi társasága)és a gumikacsa.


 1. Ha angolról visszafordítjuk: Moor = láp, mocsár; loom = szövőszék, vagyis magyarul: Lápiszövőszék