A Mecsek – egy hegy. Szembejön a másik hegy. Orditanak ordasok: Össze ne morzsoljatok! Én is hegy, te is hegy, nekünk ugyan egyremegy.

A Mecsek egy pattanás Magyarország állán. Bár a laza kis föciórákon biztos úgy tanultad, hogy a Mecsek földrajzilag az Alföldhöz tartozik, de ez tévedés, mert a Kisalföldön éktelenkedik.

Mecsek erdejeSzerkesztés

 
A helyi állatvilágból

A Mecsek erdejei jelenleg bifidus essensisben gazdagok, vagyis jó sok ottan a csóján. A mecseki susnyásokban rusnyás horrorgazok, galandférgek és koponyafák nőnek itt-ott-amott. Bár még nem közismert, de a pécsi maffia illegális külföldi növénybehozatala (főleg a parlagfű) is kezd elterjedni erdeinkben.

Egy kis töriSzerkesztés

A Mecseket a dinók gyalulták ki még anno Észak-Koreában, ahol már akkor is dicsaktúra vót a kormányforma. Fizetségül teát és kávészemeket kaptak. A kigyalult Mecseket charizardokkal vontatták Magyarországra. A dinókat végül is a mecseki tea zsírfogyasztó hatása pusztította ki, mert mindenki fogyasztó teát ivott és végül minden dinó elfogyott.

1836-ban, a diszkókorszak hajnalán a Mecsekben épült az országszerte híres Pilvax-diszkó. Az ifjú Petőfi Sanyika is itt ropta anno az ifjonc Juliskával.[1]

LátnivalókSzerkesztés

 
Életképek a mecseki mindennapokból

Helyi nevezetességeknek számítanak a szellemkastélyok, ahun a városi ficsúrok úgy becsinálnak, hogy az ebédre megevett becsináltat kicsinálják a kicsinálójukon. Múltkor az anyósom tyúkja is eltévedt egyszeriben a Mecsekben és úgy elhullajtotta tollajit félelmiben, hogy a kopogószellemeink ülőgarnitúrát fontak tollajiból.

Nem tartozik ide, mert kultúra (mi meg a bunkósághoz ragaszkodunk), hogy a Mecsek tetején röpdös Niké, Makrisz Agamemnon jókora kőmadara (ami újkorában még Felszabadulási emlékmű volt). [2]

ÜdülésSzerkesztés

A Mecsek az elmúlt 93422 évben (egyes történeszek szerint 92245) kiváló üdülőhelynek bizonyult felfrissítő légkörnyezetének köszönhetően[3]. A számos üdülőcsomag közül talán a Mecsek nyaralni bizonyult a legsikeresebbnek, amire abból lehet következtetni, hogy az elmúlt 20 év alatt még senki sem tért vissza[4].

Lásd mégSzerkesztés

Mecseki itóka (van még olyan?). Matuzsálemek emlékei szerint egy baromi rossz édes likőr volt.


  1. Ismeretlen ledér hölgy a kurta kocsma környékéről
  2. Mint azóta megtudtuk, a görög mitológiában Niké a győzelem istennője volt, akár a hadakozásra, akárha az atlétikára gondolunk.
  3. a pécsi növényimport gondoskodik erről
  4. nyílván annyira tetszett neki