Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Magyar Álom Vasutak

500px-BSicon MBAHN.svg.png


Hív a vasút, vár a MÁV!
Mi szárnyakat adunk vágyainak!

~ Mennyország Tourist

A Magyar Álom Vasútak egy olyan csodás közlekedési intézmény, amelynek kerek e földön nincs párja, legföljebb fent az égen, de azt Milky Way Transnak nevezik. Ez viszont a Mennyország Tourist egyik leányvállalata.

Tartalomjegyzék

LétrejötteSzerkesztés

Valamikor egy messzi-messzi galaxisban..., na de ezt hagyjuk, mert ez a Milky Way Tours, így maradjunk inkább a földön. Létrejöttét a szükségességen kívül még az értelem is befolyásolta, miszerint közlekedni kell. És ha már kifogy az autónkból a benzin, akkor vasútra szállunk. Rendkívül nagy előnye ami egyben hátránya is, hogy csak azon az útvonalon halad a vasút, amerre megépítik a síneket. Ezért aztán, ha felszállunk a sínek egyik végén, akkor általában a másik végén lukadunk ki anélkül, hogy kilukadna az autógumink.

MegépítéseSzerkesztés

...én állok minden fülke-fényben,
én könyöklök és hallgatok.

Száz vasútat, ezeret!
Csináljatok, csináljatok!

~ megfejtéseket a pótérettségire kérjük félretenni.

Megjegyezzük nem lehet mindenkinek ilyen, sőt csakis annak, aki kiérdemli. Azonkívül nagyon drága, tehát meg kell fontolni a használatát, de végül is mindig bejön az ára. A Magyar Álom Vasutak programot csakis regisztrált felhasználók tölthetik le a Milky Way Trans hivatalos és rendkívül titkos weboldaláról. Mivel annyira titkos, hogy még Chuck Norris se találja meg elsőre, de még másodjára sem és segítségül kell hívnia Bruce Willist. De ha ő nem, akkor James Bond mindig megtalálja. Vagy legalábbis azt hiszi.


Ne feledjük, hogy nagyon drága, tehát akinek üres a zsebe, akkor jó, ha azt először megtölti valamivel. De ha lehet, akkor alapítson előbb céget és kerüljön be a 100 leggazdagabb ember közé, mert a fenntartása is sokba van és nagyon bonyolult.

Amikor a MÁV program letöltődik, vagy fel, ez csupán nézőpont kérdése, akkor óvatosan ki kell iktatni a Matuska Szilveszter féle vírusokat, mert már tudjuk a történelemből, hogy ezek rendkívül kártékonyak. MÁV pedig rendkívül érzékeny, tehát csak óvatosan... De ha egyszer sikerül, akkor biztosak lehetünk benne, hogy oda fog vinni ahova csak akarjuk. Mert a sínek maguktól fognak kanyarodni abba az irányba, ahová szeretnénk. A sínek építése gondolati energiánkkal történik és ehhez még Uri Geller se kell, és olyan ezüstszínű pályadarabok, amelyek tartják a vonatot és segítenek neki az előrehaladásban. A vonat az még egy nagyon különleges darab, úgy megy, mint a huzat, ha egyszer nekilendül és meg sem áll a pálya végéig. Bár egyes tesztek szerint még onnan is tovább ment egyszer-kétszer, de ez csak nagyon különleges esetben történt meg és csakis teljes holdfogyatkozás esetén.

HelyfoglalásSzerkesztés

Nagyon körülményes és bonyolult, de megéri. Először veszünk egy jegyet, de nem utazunk el vele, csak nézegetjük, majd később, amikor úgy érezzük, hogy eljött az utazásra alkalmas pillanat, felszállunk a vonatra.

Innentől kezdve viszont semmi sem garantált, még az életben maradásunk sem, mert előfordulhat, hogy hirtelen teljesen más dimenzióban találjuk magunkat. De ez nem olyan nagy baj, meg lehet szokni.

Utazás a MÁV fedélzeténSzerkesztés

Rendkívül kényelmes és nagyon élvezetes. Ha egyszer kipróbáljuk, azután mindig ezt fogjuk akarni.

TovábbáSzerkesztés