Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Kopasz macsó
Kövér macsó

A macsó egy viszonylag gyakori mediterrán eredetű faj, sokféle – alteregóknak is nevezett – alfajjal, amiket csak Chuck Norris tudna megszámolni, de egyedei sajnos nem besorolhatóak.

Néha fejlettebbek, mint a növények, de sosem érik el makákó szintjét. Megismerhetőek élethelyükön végzett különleges szokásaikról. Emberekre vonatkoztatva ezeket elmebajos tüneteknek hívják, de a macsóknál az elme fogalma nem értelemezhető.

Nőstény egyede a plázacica. Általában ő tölti be a vezető szerepet (bizonyos kolóniákban csak nadrágviselőnek említik).

Tartalomjegyzék

ÉlőhelySzerkesztés

Fő szócikk: A plázacica élőhelye

A társas mácsónál nincs értelme legkedveltebb élőhelyről beszélni, hiszen az esetek 99%-ában plázacicája dönti el, hogy hol legyenek. Annyi mindenesetre tény, hogy Magyarország megfelelőnek bizonyul mind a hím, mind a nőstény egyedek számára. Főleg, hogy errefelé nagymértékben elkezdtek szaporodni a plázacicák által istenített helyek, a soppingcenterek. A HÉM-ek (helyi érdekű macsók) mindenhol megtalálhatóak, de leggyakrabban kocsmák és egyéb pialelőhelyeken szaporodnak. A nagymacsók a TV-ben szerepelnek jó pénzért, de nem tudja a faj nagyra értékelni a pénzt, így hamar elköltik hülyeségekre.

TáplálkozásSzerkesztés

Fő szócikk: A plázacica táplálkozása

Mixotróf élőlények. Keverik a piát a műanyaggal, így ezek a tápláléknak nem nevezhető dolgok jönnek létre: hamburger sörrel, tequila babfőzelékkel, satöbbi satöbbivel.

ÉtelbevitelSzerkesztés

  • Spenót, mer' Popej azt mondta
  • Csipsz
  • Mekikaja vagy bigwáppör
  • Piddza

FolyadékbevitelSzerkesztés

  • Redbull(áta)
  • Koka(in)kóla, Pepszi, Svejk Svepsz és így tovább.

ÉletmódSzerkesztés

Agyuk hasonló az emberéhez, de kevesebb IQ-val rendelkeznek. Génjeik az ivásra és a dallamtalan, pattogó, felgyorsult EKG-hangra emlékeztető, általuk techno zenének nevezett ritmikus digitális zaj hallgatására programozódtak át. Öltözködésük a márkás ruhák felvételére és összehányására szorítkozik.

A Mácsó lételeme a bádibilding. Ha nem tud hetente legalább nyolcszor bádibildingezni, akkor aztán hű lesz meg ha. És az rossz dolog. Ilyenkor általában elkíséri plázacicáját egy pártiba, amitől viszont a plázacica zavarba jöhet, hiszen ahhoz képest, hogy amúgy más esetben a homo sapiensek (persze nem kizárólag, de általában) hím egyedeit próbálja becserkészni, ilyenkor megpróbálja türtőztetni magát az ilyesfajta viselkedéstől. Érdekes megfigyelni, hogy hogyan oldja meg a mácsó a plázacica efféle régi ismerőseivel való találkozásának a problémáját. A mácsóknak, nőstényeikkel ellentétben, általában nincsenek együttélési egységei, azt a keveset, amik előfordulnak, badikörleteknek nevezik, amelyeknek a tagjai mindig baditermekben gyülekeznek.

Megkülönböztető jegyeikSzerkesztés

Egy általuk tuning autónak nevezett, Lada típusú, borzalmas hangú (lyukas kipufogó), motorolajat is fogyasztó (ennélfogva iszonyatosan büdös), döglődő járgánnyal furikáznak, vagy napon, 38 fokban túráztatják. Autóhifijük egy berhelt valami, ami a szokásosnál erősebb, de többet fogyaszt (aksimerítő) és egyre többször okoz elektromos zárlatokat, kisüléseket, robbanásokat...
A parti a lételemük, de a baktériumi fejlettségű ökörködések sem állnak távol tőlük. Ezeket mobiltelefonnal vagy kamerával veszik fel, és büszkén mutogatják fajtársaik között.

Lásd mégSzerkesztés