Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

A multi-level marketing (MLM) – másnéven network marketing – egy nem hagyományos kereskedelmi csel. Mások szerint az MLM – piramisjáték. [1]

Hagyományos ügynökösdiSzerkesztés

 • Azelőtt ügynöknek hívták azt, akit ma beszerveznek. De az ügynök halott. (Lásd Arthur Millernél).
 • Ügynök az, aki elhiszi, hogy:
  • piacképes termékkel próbálkozik?
  • lehetőségei korlátlanok, hiszen bárkit megkérdezhet arról, hogy pl. fából készült karalábét akar-e venni (a karalábénál a szemét zöldségesek eltitkolják, hogy fás. De ennek vége.);
  • és azt is elhiszi, hogy a kényelmes emberek eddig csak azért nem vettek mondjuk fából készült karalábét, mert senki nem magyarázta meg nekik az előnyeit és nem ígért nekik bónuszba felfújható szaloncukrot, önkidobó WC-papírt és más olyan nélkülözhetetlen újdonságokat, amiket csak ki kell próbálni egyszer ahhoz, hogy azután az ember örökre rabja legyen, mint akár a ragasztós felületű kaktusznak (= nem szúr, ha elég vastagon alkalmazzuk az adhezív anyagot).

Az MLMSzerkesztés

Generálszósz: A ... termékek kiváló minőségű, gondosan válogatott, természetes eredetű alapanyagokból készülnek. Főbb összetevői a ... és vitaminok. A mai modern technológia révén... Ez teszi lehetővé a ... fokozott felhasználását a ... is, és ... is. Az így kinyert ... hosszú ideig érezteti... 500-600 %-kal nagyobb a hatásfokuk, mint ... vagy... A termékeket bevizsgáltattuk... Garantáljuk... visszafizetjük... De.

(A korszerű ügynökösdi)

 • Természetesen ügynökökről szó sincs, mindenki értékesítési manager.
 • Azoknak, akik nem boldogok attól a lehetőségtől, hogy szabadon választott időbeosztással megpróbálhatnak nélkülözhetetlen árukat értékesíteni, van az MLM.
 • Az MLM lényege: a beszervező nem maga a cég, hanem az előttünk beszervezett, sikeres ügynök. Legalábbis az ő feladata az, hogy ezt elhitesse az újonnan ügynöknek felcsapó rászorulttal. (A rászorult itt anyagilag értendő, nem úgy, mintha rá lenne szorulva az MLM-re.)
 • Fontos, hogy a jövedelemelosztási rendszer annyira bonyolult legyen, hogy még a beszervező csodatakács sem képes logikai hiba, önellentmondás nélkül végigmondani. A beszervezett pedig dehogy árulja el, hogy egy szót sem ért az egészből, azon kívül, hogy az ő pontjai (mikulásai, törpjei, egerei, cégspecifikus jutalmak) részben a beszervezőnek járnak majd. Ezen a ponton ugyanis végleg "elkapja a gépszíj" a beszervezendőt: ha ő is csatlakozik, akkor ő majd is beszervezhet másokat, és azután majd hozzá (is) ömlik a suska.
 • Csak 70 év kellett ahhoz, hogy ennek a modellnek a szépségét a demokratikus centralizmussal boldogított népek élvezhették. De azután... ők is rájöttek a lényegre.

KapcsolatSzerkesztés

Egyszerűen csak töltsd ki az alábbi adatokat, és kattints a

»Küldd meg nekem a TELJESEN NÉLKÜLÖZHETETLEN AJÁNDÉK CUCC-ot!« gombra
és egy e-mailben fogod megkapni a hozzáférési adatokat ehhez a nagyszerű ajándékodhoz!!!

Név: ______________________________

Email: ____________________________

Kérlek, hogy ne hamis e-mail címet adj meg, mert akkor hiába is lesed a CUCC letöltéséhez szükséges információkat!

Remélem, hogy az MLM vállalkozásod eredményes működtetése érdekében nélkülözhetetlen CUCC-hoz hamarosan hozzájutsz!

Csókoltatlak!!!Lábj.:

Ebből a szócikkből hiányzik még az MLM múltja, jelene, és az emberiség jövője. – (a szerk.)
 1. Hiszen a piramis nem játék, ezt II. Ramszesz (48 maligán fokos) óta tudjuk. Játék például a dominó. Vagy a kurkászás.