Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Kosztolányi Dezső


Kosztolányi Dezső, aki nem Ady Endre. Fia Ádám, aki alkoholista volt, és jó író. Ötvenkét éves korában írt egy verset arról, hogy nem tudott emiatt aludni. Szegény. Azt állítja egyik versében, hogy egyszer hazafelejövet a Hadik Kávéházból "Azon az éjjel/az órák összevissza vertek..."[1]. Ez az élmény meghatározó az élettörténete egészére tekintve legalább kétszer, ha nem többszöri észrevétellel kinézve. Ezt azonban nem lehet teljesen állítani, hacsak nem.

ÉleteSzerkesztés

Volt. Már meghalt. nem lesz többé.

MunkásságaSzerkesztés

Nem dolgozott. Verseket írt. Meg néha novellát, regényt, és hasonló eszetlen esztelenségeket. Állítólag jó író volt, vagy még mindig az. (?) A lényeg, hogy ismerjük a nevét. De ez sem igaz, mert igazából Esti Kornélnak hívták. Ezt már Eszterházi-torta Péter is megírta egy írásában.

HivatkozásokSzerkesztés

1 A pirossal írt dolog azt jelenti, hogy még nem tudok rendesen cikket írni. Hüljel valgyolk. fő az önkritizism

Ez a rész pirossal van írva


  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Azon az éjjelen c. verse, amelyben ezt a rettenetesen rettentő, jelzőktől nem kíméletlenül kímélő élményekkel teli élményét megírodtatta az vala.