Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Korrupció

A korrupció ősi besenyő népszokás, amely szinte bármikor eljátszható, a résztvevők nagy örömére. Más népek idegenkedve tekintenek a jelenségre, mivel ők nem vesznek részt benne, így a korrupció által nyújtott előnyökből sem részesülnek.

Egyes más népcsoportok megpróbálták átvenni a szokást, de az évszázados hagyományok híján kevés sikert értek el - később a korrupció betiltására is tettek kísérleteket. E téren azonban még kevesebb sikert értek el.

A korrupció a Szovjetunió fennállásakor élte virágkorát a világban. Magyarországon is ekkor vált elérhetővé a proletariátus számára (addig ez csak a Nagyok kiváltsága volt. Mint ismeretes, létezett az úgynevezett 6K a Rákosi-diktatúrában, ezek pedig a következők: Kékestető [kiváltságos üdülés], Kútvölgyi Kórház [különleges orvosi ellátás], Kerepesi temető [külön sírhelyek], kégli, kurvák, és a KORRUPCIÓ). 1956 után és a kádári konszolidáció során a korrupció lassan közjoggá vált, és ezt a rendszerváltás után sem sikerült teljesen felszámolni.

A korrupcióra a liberális tudósok egy fizikai mennyiséget is bevezettek 2010-ben. Neve: Nokiásdoboz (egybe, ahogy írom), jele az N95. Egy N95 = 15 000 000 forint. Az N95-tel bonyolultabb számítások nem végezhetőek, bár a Sípos-összefüggés használatával állítólag sikeresen kikísérletezték az N95 kubai peso vektorok összegzését.