Kormányszóvivő

A kormányszóvivő olyan személy, aki megkímél egyes közszereplőket attól, hogy lehülyézzék, lehazugozzák vagy leseggfejezzék (!?) ezeket a közszereplőket. A kormányszóvivő más helyett hülye. Bár a jónép hajlamos azt gondolni, hogy az adófizetők pénzén tán nem kellene ilyen alakokat pénzelni, de akkor jön egy miniszter és maga is kormányszóvisz és még nem is vesz fel érte adófizetői plusz-zsozsót.

Mindenesetre, a kormányszóvivő nem tévesztendő össze az udvari bolonddal, mert ha netán mint magánembernek jó is lenne a humorérzéke, ezt akkor is gondosan titkolni tudja.

Ha lennének saját gondolatai, akkor ezeket is titkolnia kell.

Aligha vállalná bárki is ezt a stresszes szolgaságot, ha tisztában lenne vele, hogy vétkesek között nemcsak az a bűnös, aki néma, hanem az is, aki más helyett beszél.

A legszóvivőbbSzerkesztés

Minden bizonnyal Szajkó Petya, mivel ő a mindenkori kormányszóvivő full extrás, hűséges prototípusa.

UtazásaiSzerkesztés

Mint minden építési vállalkozónak és politikusnak, úgy a kormányszóvivőnek is jár a 2 év hónap hét adófizetők által fizetett szabadság. Ezt általában a Kajmán-szigeteken teszi meg.[1] Ha viszont sikerül fellopóznia a politikusok magánrepülőjére[2] vagy olyan jó munkát végzett akkor elutazhat az Azori-szigetekre is. [3]

Források, ahol a fentiekről egy szót sem találszSzerkesztés

  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Bár már javasolták a sziget átnevezését, mivel ott már szinte nincs kajmán, csak magyar építési vállalkozó.
  2. Mert az övé tönkrement
  3. A Főnök helyett ő mondja meg a kormányfrankót. Ezért egyedül a Főnök hülyézheti le.