Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Irányelvek

Az irányelvek egy mára már sajnos majdnem kihalt nyelvcsalád. Az első európai feljegyzések a középkorból származnak, amikor ugyanis az Irákok (így hívják azokat a népeket, amelyek ezeket a nyelveket beszélik) betörtek a térségbe. A félelmetes "Iráááá!" (magyarul: "Éljen, győztünk!") csatakiáltásukról nevezték el őket a megszeppenten menekülő európai parasztok. Íme egy részlet a "Codex Iraecus Terribilis alias Barbaricus Idioticus" -ból:

És eljött vala a CCCXXIV év, amelyben a pokol reánk szabadult vala az Iraec nemzet képében. Nagy vala az általános felforgatottság, és mindenki rohangálni kezdett vala, mint a fejetlen csirke, oly nagy panicust keltett vala a közeledő veszedelem. És valami félkegyelmű hülye fölgyújtotta vala a búzaföldeket. Később kiderült vala, hogy nem is errefele közelednek a betolakodó rablónépségek, úgy hogy az a hülye jól elpáholtatott, és ki is nyiffant vala.

Már ebből az igen rövid idézetből is látszik, hogy milyen kemény munka volt az élet régen, és hogy mennyire megszívta az ember, ha véletlenül egy hülye idióta bunkó gerinctelen állat volt viszont nem volt túl okos.

Korabeli adatok felhasználásával sikerült rekonstruálni az irákok harci jelmezét felszerelését, amint az képünkön is látható:

Bánatos képű irák harcos teljes menetfelszerelésben