Az internet olyan globális számítógépes hálózatok hálózata, ami globálisan behálózza a hálózatokat föl s alá, meg hosszába, keresztbe.

404 net.jpg
A demo és a teljes változat között az a különbség, hogy a demo változatban a legfontosabb lapok össze vannak ragadva. Ez igaz a könyvekre. A szoftverekre is. És akkor az internetről még egy szót se szóltunk.
Sóborkuti Géza

Az internet rövid leírásaSzerkesztés

Szex és pornó van rajta, meg receptek hogyan kell atombombát barkácsolni és marihuánát termeszteni. Meg valami wiki nevű izé... A többi nem annyira lényeges, úgyis letörlik, mert senkit sem érdekel.

Az Internet egy nagy háló, ami Zeus tulajdona, aki arról a nagy hegyről(asszem Kékesről)eldoptaí(mármint az Internetet),s ezzel az egesz világot elfogta. A tudósok nagy lyukakat találtak ralyta(ez most milyen j)(mint a legtöbb hálón). Ezek közül a legnagyobb az úgynevezett Ózon Juk(Juk vagy Lyuk, nem mindeggy?). Az internet a naprendszer kilencedik bolygója.

TechnológiaSzerkesztés

Az internet színtelen, szagtalan, légnemű. Magyarországon elég lassan, máshol nagy sebességgel terjed. Régen kábelek kellettek hozzá, manapság in-the-air módon is elérhető, ha van hozzá az embernek wi-fi cucca. Az internetet kezdetben ARPA-nak hívták, csak így, ékezetek nélkül. Csak az amcsi hadseregnek volt. Néhány számítógép alkotta, kitöltött egy egész nagyszobát (ez volt az ARPANET). Szépen lassan, amikor már túl sok lett rajta a pornó és nem fért el rá az iraki inváziós terv, kiterjesztették az elérést egész világra. Ez lett az internet. Ma már egy jó csomó gép van rá felcsatlakozva és a sebessége is megnőtt. Hihetetlen, hogy ha most feltölt rá valaki pornót, azt a világon azonnal sokmillió kutató nézheti meg, akár egyszerre is! A feltöltött pornó, a vírusok és a lánclevelek egyébként kis csomagocskákban terjednek a hálózaton, ha jó rajtuk az irányítószám. A sok zavaró dolgok ellen tűzfal építhető, ami a pornón kívül minden zavaró dolgot kiszűr.

SzakzsargonSzerkesztés

  • IP-szám: csak eggyel és önmagával osztható azonosító a számítógépben benne.
  • MAC-Adress: csak egy bizonyos cég által összerakott számítógépek kaphatók ezen a címen.
  • Port: ezt törlik fel a viledával, tárgyesetben.
  • Eternet: ma már azbesztmentesen készülő tetőfedő és homlokzatburkoló anyag számítógépházakhoz. Magyar termék.
  • Arpanet: az ókorban árpát termesztettek internetezés helyett.
  • USB: Univerzális Sárga Bajkeverő, Budapest vezette be nemrég, de leállították, mert gond volt az ajtókkal.
  • Üvegszál: ezen terjed leggyorsabban a pornó.
  • upgrade: szintén valami.
  • WiFi: Olyan, mint a HiFi, csak nem szól.
  • Hálókártya: olyan kártyapakli, amit alváskor a párna alá kell betenni, és reggel kártyavetéssel meghatározható az aznap menete.

MegjegyzésSzerkesztés

A világháló olyan, mint a világóceán feneke.
Tele van roncsokkal.

Lásd mégSzerkesztés

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.