Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Hogyan túrázzunk?

Rossztanácsok kirándulóknak, felfedezőknek, túravezetőknek, hebehurgyáknak.

Tartalomjegyzék

FejkészülésSzerkesztés

Először fejben kell lejátszanunk az utat. (Ha a képzelt medve szétmarcangol bennünket, kötözzük be sebeinket és keressünk valami pacifistább elfoglaltságot. Mondjuk a lencseválogatás összeollózása archív szakácskönyvekből jó lesz).

FelszerelésSzerkesztés

Bármi lehet, de "machetet" NE vigyünk magunkkal. Egy kőben megbotolva senki sem fogja lemosni rólunk a szándékos öngyilkosságot és a biztosítási csalást. (Tudod milyen nehéz, egy holttest körberajzolása krétával a nedves avaron? [Egy helyszínelő megjegyzése.])

NyomolvasásSzerkesztés

Fontos a felkészültség. Tanuljunk meg nyomot olvasni, így ha egy magányos lábszárcsontra bukkannánk, tudni fogjuk, a körzeti ügyeletes hiúz már nem éhes, vagy eszelősen nagy baglyok tanyáznak errefelé. Ismernünk kell a turistajelzéseket, hogy ne vágjanak át olyan piti kis feliratokkal, hogy aszongya "Kőomlás", "Lavinaveszély","Rozoga híd, életveszély". Csak el akarnak ijeszteni. Vegyük például a sárga háromszögben a szökellő szarvast. Szökellő Szarvas? Hát ki látott errefelé indiánt mostanában? Több figyelmet érdemes fordítani a fák és sziklák oldalára festett piktogramokra. [1]

ÚtjelzésekSzerkesztés

Sárga karika, benne 16Szerkesztés

Cserkészút. Kerüljük el, vagy lepattan a fejünk a viháncoló cserkészcsapatok lármájától. Vehetünk be fájdalomcsillapító tablettát, miként Kolombusz tette, amikor a tojását két féltégla közé foglalta az Inkvizíció, de nálunk sem fog jobban hatni. [2]

Piros karika, benne 18Szerkesztés

Szülők csak eltakart szemmel mehetnek végig ezen az úton.

Kék karika, folyton csökkenő számokkalSzerkesztés

Ez egy időzítő. Fussunk!

Több koncentrikus karika, benne elszórtan golyónyomokkalSzerkesztés

Kiértünk a katonai lőtérre. Mobiltelefonon mondjuk le az esti szállást, már nem lesz szükségünk rá.

Ötkarika, különböző színekbenSzerkesztés

Elhagytuk hazánk területét. Ilyen jellel hazánkban nem találkozhatunk.

Túravezető kiválasztásaSzerkesztés

Ezen múlhat az életük. Fontos, hogy jó vezető legyen, így sík terepen belé fog csapni a villám. (Kétféle villámmal számolhatunk. Az égivel és az enyémmel, ha valaki megint dézsmálni kezdi a rétiszénámat). Kérjünk a jelentkezőtől önéletrajzot. Ha tud adni, valószínűleg tud írni. A fényképet azonnal tegyük a körözendők falihirdetésére, magas jutalom reményében, ezáltal már eltűnésünk előtt keresni kezdik a túravezetőt és kis csapatunkat. Olvassuk el az önéletrajzot. Ha sikerül, valószínűleg tudunk olvasni. Abban az esetben, ha öt évnél több időt töltött rács mögött, győződjünk meg róla, hogy nem medvével van-e dolgunk. Negatív teszt esetén bűnöző a vezetőnk. Ebben az esetben a menetoszlop végére pozicionáljuk magunkat, így könnyebben feltűnik társaink esetleges megfogyatkozása. Nem kívánjuk senkinek sem ezt a helyzetet, mert az út végére kettesben kell éjszakáznunk egy sorozatgyilkossal. Bármi megtörténhet, még ajánlatot is tehet szemérmünk megszerzésére. Üssük inkább le.

A sor végén haladva segíthetünk az előttünk haladók aknára lépése esetén az azonosításban.

TáborverésSzerkesztés

Erdőkerülővel vagy cserkésztáborral való összetűzés esetén is bekövetkezhet, de jobb, amikor mi csináljuk a sátrakkal. A táborverésnek szigorú sorrendje van. Például ne kezdjünk bele a táborverésbe megérkezésünk előtt, mert még nem vagyunk ott, akkor meg ki csinálná meg?

TábortűzSzerkesztés

Ha nem raktunk tüzet, akkor lőnek táborunkra. Ez a primer tábortűz. Ha a sátrak lángolnak szekunder tábortűzről van szó.

TalálkozásokSzerkesztés

 
Ha ezt mind egyszerre látjuk, ideje leszokni a pálinkáról.

KalózokSzerkesztés

Nézzünk körbe. Köröskörül vizet látunk? Ez esetben piszkosul eltévedtünk.

Fejnélküli quadmotorosSzerkesztés

Indulás előtt célszerű áttanulmányozni a helyi folklórt. Ha a helyi rőzsegyűjtő kisvállalkozók sem emlékeznek ilyesmire, akkor fejmagasságban vannak a botlódrótok.

Karszalagos emberSzerkesztés

Kőbánya-Kispest Végállomás? Valószínű, hogy az utolsó barlang nem természetes eredetű volt. Eresszük rá természetes ragadozóját, a B-közép szurkolót.

MedveSzerkesztés

Győződjünk meg róla, hogy nem hologramról van-e szó? Nemleges válasz esetén kössünk nyúlcipőt. (Ugye indulás előtt vettünk nyúlfonalat?!).

A túra befejezéseSzerkesztés

Pislogjunk két rövidet és három hosszút, majd paskoljuk meg az emlékbeültetést végző ápolónő fenekét. A pofontól magunkhoz térünk.


  1. A Béla szereti Bálintot egy átszúrt szív közepén kétségkívül érdekes, de ne kövessük, hacsak nem akarjuk az estét a legközelebbi melegbárban tölteni
  2. Ejtsd: sehogy.
  Hogyan csináld? 
Ez a szócikk része az Unciklopédia Csináld magad! sorozatának. Nézd meg a többi tanácsunkat is!
Nem fogod megbánni!


Ennyi ideje babrálták utoljára ezt a lapot: 2905749 perc