Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Fröccs

Wine corks ganson.svg

Amikor a nyár közeledik és a nők irtózatos fogyókúrákba kezdenek, hogy beleférjenek a lehető legkisebb bikinibe, na, akkor jön el a férfiaknál a fröccsre való gondolás ideje. Ezt a tevékenységet nem illik elkapkodni, mert rendkívül fontos dolog. Legalább annyira fontos, mint az államalapítás és nyugodtan megkockáztathatjuk, hogy fontosabb, mint a horgászásnál a kifogott hal súlya. Annyira fontos, hogy Miskolcon még Fröccsfesztivált is rendeznek a tiszteletére.

Akik valaha is megkóstolták a nagypapájuk által sutyiban eléjük tolt kisfröccsöt, azok tudják csak igazán értékelni, mit is jelentenek az előző szavak. Megjegyzésként mondom, hogy azért sutyiban, mert ha a nagymama látta volna, akkor többet nem lett volna nagyapjuk...

A sör frissit és szépít, de a fröccs, az az igazi nedű, kb. olyan, mint a pimpókalé. Ez az összehasonlítás azért nagyon dicsérendő, mert mint tudjuk, a pimpókalénak széles e világon párja nincs.

Egyes tudorok szerint, vannak kőbe vésett szabályok, ami alapján elkészíthetjük a mi kisfröccsünket, de mindez nem számít csupán az, hogy mit sugall az Univerzum.

Már az ókori görögök is ittak vizezett bort, sőt csak ilyen formában itták a bort, mert a tömény bor ivását barbár dolognak tartották. Ez is bizonyítja a fröccs előkelő mivoltát.

A 2014-es nyár „very exotic and crazy” fröccsei a következők:

  1. Maci fröccs: 2 dl málnaszörp, 3 dl gyenge borocska.
  2. Shrek fröccs: 2 dl kiwiszörp, 3 dl veszett erős bor, elvégre ausztrál, vagy mi.
  3. Hupikék fröccs: 2 dl Holle anyó kivonat, megspriccelve némi lőrével, esetleg kék színű ételfestékkel kidekorálva.
  4. Hosszúlépés: kapálás vagy dudvázgatás mellé kitünő, két deci borhoz, egy deci szóda. Vigyázat borospincébe lemenni az ital befolyásoltsága alatt tilos, mer' könnyen leshetünk a lépcsőről!

A fröccsnek fokozatai vannak, amik tájegységenként eltérőek lehetnek. Néhány ismertebb fokozat: a kisfröccs, a nagyfröccs, a házmester, és a vice-házmester.