A fonák (eszperanto: bekhend; -ek) Természet Anya félrelépésének eredményei, és megjelenésükkel a káosz[1] és az entrópia ismét szettet nyert. A fonák többen vannak, de nem sokan, és mindegyik böszme, és ezt egyikük sem érti.

Egy fona

Az átlagos fona teljesen értelmetlen, és csupán a világ véges anyag- és energiamennyiségét pazarolja. Ritkán magasabb, mint a Twin Towers New Yorkban, de sokkal nagyobb kárt okoz ott, ahova esik. A fonák sosem jár egyedül, ebben is olyan, mint a baj.

A fonák hátrafelé haladnak térben és időben, így mire bármi hasznosat tennének, már el sem fogták kezdeni.

FiziológiájukSzerkesztés

A fonák metafiziológiások, így csak tapasztalni lehet őket, de megragadni (és főképp valagon rúgni) nem.

TemporáliájukSzerkesztés

Időben való visszafelé létezésük legelső jele az, hogy za elej őslegel küsézetél élefassziv ólav nebődi.

ÉrtelmükSzerkesztés

Mint halnak az esernyő.

Fonák a tudománybanSzerkesztés

A fonák a hülyeség mértékegysége az SI szerint. A nulla és az egy értéke nem értelmezhető, sőt, törvényileg tiltott. Egy fonák egyenlő nagyjából egy nanopolitikussal (ami ugye az egy politikus által képviselt hülyeségmennyiség 10-9 része), valamint egy unciklopédia-szerkesztővel. De mivel egy fona nincs (lévén a mértékegységnek – a hibás elnevezés miatt – nincs egyes száma), ezért gyakorlatilag bármivel összehasonlítva végtelen jön ki, így megállapítható, hogy bármilyen dolog hülyeség-tartalma végtelen.

Kapcsolódó Wikipédia szócikkekSzerkesztés

Kapcsolódó Unciklopédia szócikkekSzerkesztés

JegyzetekSzerkesztés

  1. Amit a káoszról mindenképpen tudni kell: a kaotikus viselkedést mutató rendszerek determinisztikusak, ellentétben a káosz szó hétköznapi jelentésével, ami totális rendetlenséget sugall. A rendetlenség, ellentétben hétköznapi jelentésével (=kupleráj), felfordulás, dzsuva, káosz. Itt bezárul a kör, ami maga a determinált káosz.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.