Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

„- Mi a falusi abortusz?
- Lelövik a gólyát.”

~ Az 1000 kérdés és válasz című könyvből

A falu az a hely, ahol sok a paraszt lakik[1]. Valójában a falu, egy olyan helység, ahun a sok városi ficsúrnak a zabálnivalóját[2] termelik ki a nemvárosi ficsúrok.

Tartalomjegyzék

Szociológiai elemzés a falvakrólSzerkesztés

A falvakban, mint ismeretes sok a bukolikus költő, mint Sanyi bácsi a szomszéd utcátokban. A falu embere a söntéspult mögött sokat üldögélő kemény munkásembör, akit felesége és 7 gyereke és 17 unokája és 31 dédunokája és 64 ükunokája és 124 további leszármazottja várja szeretett otthonában.[3] A falusiaknak nem ismérve a fösvénység, akik pénzüket gondosan beosztva élik életüket[4].

A falu városi szemmelSzerkesztés

A falu falusi szemmelSzerkesztés

Napjaink falvainak fő színtere a kocsma, ahol összegyűlnek az emberek megosztani egymással a híreket[5]. A falvak fő ismérvei, hogy mindig minden körülmények között sok zabát[6] termelnek, amelyet a sok zabára kiéhezett városaik nem tudnak kitermelni a betonbúl. Itten a faluban sok-sok szórakozási lehetőség van, nem úgy mint a városban: az ősszel a szüreti felvonulás és az azt követő piaest[7], a tavasszal az iszapbirkózás[8], szintén ősszel a bor- és a pálinkafesztiválok és szintén ősszel télen megrendezett jég- és hófaragványok kiizélása, amelyet beküldünk a sajtónak, hogy addig is mi szerepülhessünk 5 percre a tívíben.

Falusi turizmusSzerkesztés

Napjainkban sokan a falusi turizmus szerelmesei lettek, ez egy huszonegy vagy huszonakárhányadik századi városi hóbort. A városiak a falusi életmódot akarják megismerni, a falusi gyökereket akarják feléleszteni. Valójában a falusi turizmus arra van, hogy a sok városi ficsúrt dolgoztassák a falusiak, hogy addig se kelljen má' a trágyát cipelnie szegény öregembernek és a szegénylegények.[9]


  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Gondolják ott fent Pesten.
  2. Aminek a felét a kukába dobja ki a büdös kölke.
  3. A számadatok csak tájékoztató jellegűek, amikért felelősséget nem vállalunk. Valahogy mégis félre kellet vezetnünk az a fránya városi hivatalt, hogy kapjunk pénzt a mozi és az űrkikötő megépítésére.
  4. Felcsúton is ezért sikerült megépítenünk a csúcstechnológiás, eső-védett stadiont.
  5. Budapesti nyelvjárásra lefordítva, a kocsma olyan helyszín, mint a Magyar Táviroda Iroda és a Blikk kereszteződése: itt értesülhetsz a falu legszaftosabb és legfrissebb – "sztár" – híreiről.
  6. Városiul kaját.
  7. A városiak bálnak hívják eztet ottan valahunn városban.
  8. Sokan 'oszt a városban sok gázsét fizetnek, hogy iszapban dagonyázhassanak. Minek ha van ingyen is itten-ottan falun?!
  9. És a városiak még ezt élvezik is.