Csuvetnám egy nagyon régi település. A fennmaradt mondákból az derül ki, hogy k.b. Krisztus előtt 3000000-ben alapíthatták. A területi adottságaiból kifolyólag a kezdetek kezdetétől az emberek nagyrészt mezőgazdasággal foglalkoztak. Fő mezőgazdasági termékük a forcsok.

Népsűrűsége 542fő/km² egészen 1955-ig fennmarad, de aztán az I. Csuvetnámi háborúban ez fokozatosan csökken. A 2010-es népszámlálás alapján Csuvetnám népsűrűsége 254fő/km². Ezek után mivel az emberek száma több mint a felére csökkent a mezőgazdaság felvirágzott. A megtermesztett Forcsokból készült különböző, finomabbnál finomabb égetett szeszeket ugyanis nem az országban fogyasztották el, hanem maradt belőlük exportra is.

Fekvése, határaiSzerkesztés

Csuvetnám fekvése eddig még fel nem derített, ugyanis a Csuvetnámi háború után az ENSZ visszamenőleg minden térképről törölte Csuvetnámot 1990-ben. Ennek fő célja a nagy mennyiségű Forcsok megőrzése volt. Csuvetnám határának a hossza: 11589654,541 kilométer, területe 12071.1928 km². Tehát Csuvetnám egy szabályos kör alakú ország, ezért meglehetősen nagy problémát jelent az ország határainak kitűzése. Mivel helyzete ismeretlen a határai sem ismertek.

TermészetföldrajzSzerkesztés

Csuvetnám területe egy medence jellegű terület. A határai egy összefüggő hegyvonulat, a Forcsok-hegység. Ez a hegység vetődéssel keletkezett több millió éve, a nevét onnan kapta, hogy ezen a hegyen termesztik a Csuvetnámi Forcsok 70%-át.

Az elterjedt borházakhoz hasonló épületek is találhatók itt, amelyeket Forcsok-háznak neveznek. Itt készítik el a különböző égetett szeszeket a megtermett növényekből.

Az országot két nagyobb folyó szeli három felé, ezek egy tóban találkoznak, amely Csuvatnám közepén van nagyjából. A folyók rendkívül jól behálózzák az egész országot, segítve ezzel a termelés hatékonyságát.

Az első csuvetnámi háborúrólSzerkesztés

Az első csuvetnámi háború egy nagyon fontos esemény az ország történetében. A harc próbára tett mindenkit, az ádáz küzdelem 1955 őszén kezdődött. A két ellenfél a Csuvetnámi őslakosok és a Csuvetkongok.

A Csuvetnámi védelmet Fakundo Arana vezette, akinek a helyettese FotoTroll volt. A Csuvetkongok azt állították, hogy az olajért kezdték meg a támadást, de ez koholt vád, minden hazaszerető Csuvetnámi tudta, hogy az igazi ok a Forcsok, ezért is támadtak szüret idején.

A csuvetnámi háború kimeneteleSzerkesztés

A Csuvetkongok hajnalban támadtak, kelet felől, többszörös túlerőben voltak. Amikor a Forcsok-hegység keleti részénél Fakundo Arana épp a Forcsok műhelye tetején mesterkedett lenézve látta a közeledő hajókat, amelyeken nem volt fenségjelzés. Ekkor ahogy a torkából kifért hangos „INNÁÁÁK”-al figyelmeztette a többieket. Ez Csuvetnámiul körülbelül annyit tesz: „Védd a Forcsokot az életed árán is!!!”, amely egy Csuvetnámiak számára alapvető dolog volt, hisz az életük során beléjüknevelték ezt.

FotoTroll meghallva a kiáltást összehívta az országbelieket, kezdetben nem akartak jönni, de ahogy megtudták, hogy veszélyben a forcsok rögvest szedték a kardot, vasvillát. A Csuvetnámi sereg már csatarendben várta a hegység gerincén a támadókat. Mire megmászták a hegyet a védők egy nagy rugással taszították vissza őket a mélybe, miközben „THIS IS CSUVETNAAAM!”-ot kiáltottak, ez a nyelvükön annyit tesz: „Eriggy a forcsoktúl el!” Ezeket a mozzanatokat később Spártaiak is alkalmazták, nem kis sikerrel.

A háborúnak ezt a részét un. Álló-Rúgó háborúnak nevezték. De sajnos közben – mivel minden csuvetnámi keleten volt – a nyugati oldalon törtek be az országba.

Ez a támadás 1960 március 6.-án történt, ami Vasárnapra esett. A szorgalmas diákoknak köszönhetően, akik épp akkor végeztek a Forcsok tanodában észrevették a Csuvetkongokat a városban, ezt eljuttatták keletre ahol ketté szakadt a sereg.

Kelet Csuvetnámi hadosztály, és Nyugat Csuvetnámi hadosztály. A keletieket továbbra is a vadangyalból ismert Facundo Aranavezette, még a nyugatiakat FotoTroll.

Szerencsére a két hadtest elüldözte a támadókat a Forcsok területéről, ezek következtében az ENSZ törölte Csuvetnámot visszamenőleg minden térképről.

Csuvetnámi történelemSzerkesztés

Az első Csuvetnámi polgár Béci volt, kezdetben környezetben megtalálható állatokkal párosodott, ám az egyik ilyen aktus során fiaként megszületett a halhatatlan: FotoTroll. Nevét a különleges Photoshop tehetségéről illetve arrol a képességéről kapta, hogy titokban minden képen ott tud teremni – még ha utólag is. Belőlük fakadt a többi nép, ahová születni kell!

KözlekedésSzerkesztés

Csuvetnámban is nagyon elterjedt közlekedési forma – a Forcsoknak köszönhetően – a Rottyvárosihoz hasonló Rottyexpresszen történő utazás. Ez rendkívül gyors de mégis időigényes közlekedést jelent. Az expresszen összegyülnek a Csuvetnámiak és baráti közegben nótázva utaznak együtt.

Lásd mégSzerkesztés

  • Csuvetnámi rém
  • Csuvetnámi labdarúgó-válogatott
  • Gyuvecsnám (40 dkg kicsontozott sertéslapocka vagy comb, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 1 közepesen nagy padlizsán, 25 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evõkanál olaj, 5 dl csontlé, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, só, bors)