Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Bicsérdizmus

„Nyugtával bicsérd a napot!”

~ Oscar Wilde

„A pali szabalyos orult volt.”

~ Hozzászólások ékezet nélküli klaviatúrán

A bicsérdizmust Bicsérdi Béla, őt pedig vélhetően a szülei hozták létre. De mindez semmi ahhoz képest, hogy a Mi a Bicsérdizmus? című topikot (Topikcím: Mi a Bicsérdizmus?, Topikleírás: minek? Kulcsszavak: nincsenek Megjegyezhető URL: van, de elfelejtettem Kép: [nincs] Státusz: aktív ) egy Rezeda nevű felhasználó hozta létre 2001.04.12-én 16:00-kor az index fórumán.

Ez az aktívan elhalt topik most - itt az esély -, újjáéledhet az Unciklopédiában.
Valaki ugyanis Bicsérdi Béla címmel indította új útjára a témát (topikot, na jó).
Előljáróban megtudhatjuk, hogy "Nemvótfontos vót." (Érdemes megfigyelni a tájnyelv ironikus használatát és a népi paradoxiára való hajlamot: milyen volt? Nem volt ... volt. Rémlik, hogy a "minden krétai hazudik" című klasszikus dilemma népi ecsetvonásokkal való ismételt felrakásával találkozunk itt.)
És mit érdemes tudni, bár nem fontos (vagy fontos tudni, de nem érdemes, vagy nem fontos nem érdemes, mint Fiala János médiaparadoxonában áll) erről a személyről?
"Ez a faramuci úriember 1925-ben Fogarason jelentette meg A halál legyőzése című könyvét, amelyben először fogalmazta meg különleges tanait. Elvének lényege az volt, hogy, ha az ember úgy él, mint ő, akkor sose hal meg. Szóval Bicsérdi az örök élet tanát hirdette. Magát hol Krisztushoz, hol Mózeshez hasonlította."
No, ebből a a napi étrendet nehéz kiolvasni.
Az Unciklopédia pályázatot hirdet bicsérdista emlékek, receptek közlésére a módszer esetleges túlélői illetve jogutódaik számára, "Eszi, nem eszi, nem kap mást" jeligére.
A pályázat értelme: nincs megadva
Határidő: folyamatos
Díjak: A halál legyőzése c. alapmű fénymásolata, utánvétellel, ha a fénymásolási díjat (99 Ft + 25 % ÁFA/oldal) a postaköltségen túl megfizetik. (Smucig nyertesek ingyenesen letölthetik a netről, de ezzel egyben lemondanak a díjról.)