Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

B Nana Tjf

Barna Nana Tűzjégföldvirág (1968. február 29. –) kabudli vegyész, történész, bűvész, jogász; kukás, alurnő és iskolaigazgató.

Tartalomjegyzék

Eddigi élete rövidenSzerkesztés

GyermekkoraSzerkesztés

„Épp még a Bro Gyuszi-korba cseppentem bele ’68 telén., a Kanda-kor hajnalán.” – vallotta. Az ifjú Nanász már kisgyermekkorától fogva virágzó el(ő)adóképességgel rendelkezett. Így emlékezik meg a tehetsége kibontakozásáról: „S mikor éppen belépém színelőadóba, az egyik őr mondotta; épp engem vártak! Mennyire tetszett ez a csillogás, ez a kitűnés már akkor is Kandikámnak! Mennyire tetszett ez a csillogás, ez a kitűnés nekem is!!! Persze benn már obszcénebb volt a helyzet; nem tudtam semmit, ismétlem, semmit előadnom. Az égegyadta világon semmit!”

HuszonéveiSzerkesztés

Mikor már kezdett felcseperedni, elhatározta, tőzsér lesz. Végül ennek a gyermekkori álmának az vetett véget, hogy bezárt a Föld egyetlen tőzsériskolája, ahová elegendő pontszáma lett volna. Így döntött aztán a kukási hivatás mellett. „Ennél kevésbé, kisebbé obszcénebb feladatellátási kört azt találtam, egyébként a nadrágom bő, Kabudlia pedig szűk lesz, attól, hogy azt sem tudom, mi, ha cigánymeggy potyog a seggembő’!!!” Végül, mivel nem vették fel akkor még kukásnak, óvónő, majd tanító lett. Mire végre-valahára megkaparintotta álmai állását, mire építette volna karrierjét, közbejött egy Nana szerint hamis per, mely szerint Nana kirabolta a kukás céget. Így aztán elment kútkezelőnek és pénztárosnak a KÚB-hoz.

JelenlegSzerkesztés

Nemrég új bolygót hozott létre, Kabudliát, ahol a kabudlik élnek. Itt aztán elment Annaismeret–Annatudat–Annaolvasmány-szakos tanárnak, s azóta is boldogan tanít.

IdézetekSzerkesztés

  • „Anna Nana egyaránt.”
  • „Ahogy Annuska az Annuskák uralkodja, Nanuka is ugyanúgy.”
  • „HIHIHI!!!”
  • „Nem vagyok én kislexikon?!?!?!”