Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Autópályaj!

Egy zöld javaslat: autósztráda helyett kerékpár-sztárdát!

„Azt mondják a hatalmasok, hogy akinek hat alma sok, az már elég hatalmas ok, hogy ne legyen hatalma sok.”

~ Arany János

A túróba is, már megint átadtak egy autópályát, az M31-est. Kell a fenének!

ElőzményekSzerkesztés

Azok, amikor hatalmon voltak, a zemberek pénzét ezekre a méregdrága luxusberuházásokra költötték. De nemcsak a zemberekét, Európáét is.
Pedig 1998 és 2002 között milyen nyugalom volt! Nem károgtak az ellenzéki lapok mindenféle "autópálya-panamáról"! Megépült 7 kilométer. Az éppen elég. Akinek még autója sincs, az minek örüljön az ilyesminek?

Beszámoló a WikipédiábanSzerkesztés

A tárgyilagosságáról elhíresült Wikipédiában siettek rámutatni az M31-es építésének több mint gyanús előzményeire. (A cikkhez, valószínűleg vélt szerzői jogi okokból, még nem sikerült a nyomvonalat közelről ábrázoló térképet illeszteni). Ami most jön, nem semmi. Tessék csak figyelni:

"....az útépítési engedély 2006 májusában került kiadásra. Ekkor 2008-as átadást terveztek.....2006. szeptember 21-én a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte a Környezetvédelmi Főfelügyelőség .... engedélyezési határozatát, és új eljárásra kötelezte a hatóságot. Az indoklás szerint jogszabálysértő, hogy az I. fokú környezetvédelmi határozatban az érintett nyomvonalon még 4 csomópont megépítése szerepelt, míg az építési engedélyben már csak 3. Az útépítő cégeknek 2006 októberében le kellett vonulniuk az építési területről. 2008. augusztus 25-ig szerződést kellett volna kötni az építő céggel, ám erre az időpontra még a közbeszerzés eredményhirdetése sem történt meg. Az útnak 2010. május 31-re kellett volna elkészülnie. Ezt a határidőt nemigen lehetett túllépni, mert 2010. december 31-ig el kell számolni azzal a 284 millió eurós (nagyjából 70 milliárd forintos) támogatással, amelyet Magyarország 2005-ben kapott az M0-s keleti szektorának, valamint az M31-esnek az építésére."

VégszóSzerkesztés

Ennyi viszontagság után nem csoda, ha végülis senkit sem érdekel, hogy az M31-est 2010. július 26-án átadták a forgalomnak. Egy kormány, amelyik össze-vissza túrkáltatja a nemzet földjét és semmirekellő autópályákat építtet, ne csodálkozzon, ha megbukik.
Annyi haszna mégis van az új szakasznak, hogy legalább nem erre kell majd haladnia az újabb 7 kilométeres szakasznak.
Ha ezek után egyáltalán megépül.